Pantropica

Pantropica

OP 6 april zijn we met 16 leden naar Pantropica geweest, de voormalige Orchideeënhoeve, in Luttelgeest. Dit was een nieuw begin voor de excursiecommissie, die nieuw samengesteld was.

Het was een bijzonder begin. Je komt met 16 mensen ergens binnen en in no time is de hele groep verspreid en staat iedereen iets anders te fotograferen. De één met een macrolens, de ander met een telelens, weer iemand vanaf statief. Van alles kwam er opeens tevoorschijn uit de rugzakken die iedereen bij zich had. Dit was toch anders dan fotograferen op de hei met elkaar. Pantropica was bijzonder.

 

Je verwacht vooral orchideeën maar die zie je niet alleen terug. Je ziet allerlei soorten planten in verschillende leefgebieden. Beetje tropisch, met water en bruggetjes, eendjes, vissen en schildpadden.

 

 

 

Wat frissere plekken, omgeven door hekken en verschillende vogels en dieren, apen, vlinders, flamingo’s en nog veel meer. Al met al was er genoeg te zien en te fotograferen, of gewoon om rond te lopen.

 

Langzaam kwamen er ook meer mensen dus het was goed dat we er vroeg waren. Na een gezamenlijke lunch gingen mensen weer terug de kassen in of langzaam weer op huis aan. Er is veel en goed gefotografeerd, de beelden hebben we in september met elkaar gedeeld. En die waren vooral prachtig!

Bernadet van der Heijden